Rahan lainaaminen ei ole koskaan ollut helpompaa kuin mitä se nykypäivänä on. Lainaa voit hakea lähes miltä tahansa netissä toimivalta rahoitusyhtiöltä ja lainan saamiseen tarvitset oikeastaan vain verkkopankkitunnukset.

Nykyään suomessa on erittäin kattava matkapuhelinverkko ja lähes kaikkialla on 3G tai 4G yhteys. Lainahakemuksen voit tehdä siis missä tahansa oletkin, sillä lainapalvelut toimivat erinomaisesti myös älypuhelimissa. Sinulla tulee tietenkin olla mukanasi ainoastaan verkkopankkitunnukset, joilla kirjaudut lainantarjoajan palveluun.

Et tietenkään voi hakea mitä tahansa summia pelkällä verkkopankkitunnistautumisella ja yleensä isompia lainoja hakiessa sinulta vaaditaan myös säännöllisiä kuukausituloja. Pienet pikalainat tai vipit kuitenkin onnistuvat erittäin nopeasti ja osa rahoitusyhtiöistä myöntää myös viiden tuhannen euron lainoja ilman tulotietojen tarkistusta.

Verkkopankkitunnukset ovat lähes ainoa asia jonka tarvisetTarvitset lainaamiseen vain verkkopankkitunnukset

Verkkopankkitunnistautuminen on lähes välttämätöntä jokaisen rahoitusyhtiön sivuilla. Tunnistautumista käytetään lainojen ja vippien hakemisessa siksi, että se on vahva sähköinen tunnistusväline. Asiakkaan tunnistautuessa palveluun verkkopankkitunnuksilla, hänen tietonsa

Lainaamiseen tarvitset verkkopankkitunnukset
Tarvitset lainaamiseen vain verkkopankkitunnukset, niin helppoa lainaaminen netistä nykyisin on.

lähetetään suojatulla yhteydellä palveluntarjoajalle. Pankkitunnistautumisen ansiosta ulkopuoliset eivät pääse milloinkaan asiakkaan tietoihin käsiksi.

Yleensä verkkopankkitunnistautumista tarvitaan ainoastaan ensimmäistä lainaa hakiessa, jonka jälkeen asiakas voi kirjautua rahoitusyhtiön palveluun asettamallaan käyttäjätunnuksella sekä salasanalla. Verkkopankkitunnistautumisen jälkeen rahojen nostaminen onnistuu myös tekstiviestitse. Jotkin palvelut kuitenkin vaativat verkkopankkitunnistautumista joka ainoalla kirjautumis kerralla.

Jokaisella lainapalvelulla on sivuillaan yleisimpien suomalaisten pankkien tunnistautumispainikkeet. Palveluun tunnistautumisen yhteydessä asiakkaan tulee syöttää oman pankkinsa käyttäjätunnus sekä salasana, jonka jälkeen asiakkaalta kysytään vielä, haluaako hän luovuttaa henkilötietonsa palvelun tarjoajalle. Tämän jälkeen rahoitusyhtiö saa tiedot asiakkaan henkilöllisyydestä. Henkilöllisyyden varmistuksella halutaan estää, ettei kukaan voi hakea toisen henkilön nimissä pikavippejä tai muitakaan lainoja.

  Pikavippien velkataakka on olematon, vain n. 0,3 % suomalaisten kokonaisvelkataakasta

Pankkitunnistautumisella rahoitusyhtiö saa tiedon myös hakijan mahdollisista maksuhäiriöistä Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämästä luottotietorekisteristä.

Mikäli et omista pankkitunnuksia, niin voit hakea ne omasta pankistasi veloituksetta. Verkkopankkitunnistautumista tarvitaan nykyisin myös moniin muihin internetissä toimiviin palveluihin.

Joidenkin rahoitusyhtiöiden palveluihin voi kirjautua vaihtoehtoisesti myös mobiilivarmenteella, joka toimii samalla tavalla kuin verkkopankkitunnistautuminen. Mobiilivarmenteen käytöstä saat lisätietoa omalta palveluntarjoajaltasi.

Muuta huomioitavaa:

Pienlainoja tai vippejä voit hakea siis pelkillä verkkopankkitunnuksillasi, mutta sinun on myös huomioitava muut lainapalveluiden asettamat ehdot. Useilla lainapalveluilla on lainan myöntämisen ehtona myös ikäraja, eivätkä kaikki rahoitusyhtiöt myönnä lainaa alle 20 vuotiaille. Esimerkiksi Vivuksen pikavipille ikäraja on 20 vuotta ja Credit 24 palvelun ikäraja on 19 vuotta.

Lainaa hakiessa sinun tulee myös varmistua siitä, että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Sinun on oikeastaan turha edes hakea lainaa mikäli tiedostat, että sinulla on alle 2 vuotta vanha maksuhäiriömerkintä luottorekisterissäsi. Rahoitusyhtiöt nimittäin tarkistavat tietosi verkkopankkikirjautumisen yhteydessä. Jos et ole kuitenkaan varma onko sinulla maksuhäiriömerkintää, tai onko jokin vanha merkintäsi poistunut tiedoistasi, niin voit tarkistaa sen itse Suomen Asiakastietorekisteristä. Omien luottotietojen tarkistaminen maksaa noin kymmenen euroa ja sieltä näet mahdolliset maksuhäiriömerkintäsi sekä muut luottotietosi.

Lainan saadaksesi sinun tulee olla myös Suomen kansalainen ja sinulla on oltava vakituinen kiinteä kotiosoite suomessa. Et siis voi hakea lainaa suomessa toimivalta rahoitusyhtiöltä jos osoitteesi on ruotsissa mutta pankkitilisi suomessa.

Useat rahoitusyhtiöt lähettävät sinulle myös varmistuskoodin tilin luontisi yhteydessä, joten sinulla on oltava myös henkilökohtainen matkapuhelinliittymä.

Lainasummasta riippuen sinulta voidaan vaatia myös tulotietoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinun on oltava vakituisessa työsuhteessa ja ansaittava siitä riittäviä palkkatuloja lainan saamiseksi. Yleensä tulotietoja vaaditaan kuitenkin ainoastaan silloin, kun lainasumma ylittää 3000 euroa. Tulotietojen tarkistus riippuu täysin rahoitusyhtiöstä ja osa yhtiöistä saattaa vaatia tulotietojasi myös tonnin lainaa hakiessasi. Pikavipit onnistuvat puolestaan aina pelkällä verkkopankkitunnistautumisella.

Samankaltaiset artikkelit