Lainan hakeminen pankista on normaali ja perinteinen tapa hakea rahaa lainaksi. Pankit ovat reagoineet hyvin myös rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainoihin ja monet pankit myöntävät lainaa myös netistä muutamalla hiiren klikkauksella.

Yleensä nämä lainat ovat jatkuvia kulutusluottoja eli joustoluottoja. Joustoluoton määrä riippuu täysin hakijan tuloista, mutta yleensä pankit myöntävät vakuudetonta joustoluottoa noin neljään tuhanteen euroon saakka, normaalituloiselle henkilölle.

Siirryttäessä suurempiin kulutusluottoihin tai joustoluottoihin pankit usein tarvitsevat lainalle myös vakuuksia. Pankkiin on tietenkin ensin varattava aika lainaneuvotteluun, jonka voi tehdä puhelimitse tai käyttämällä omaa nettipankkia. Lainaneuvotteluissa sinun on vakuuteltava pankin virkailija hyvin saadaksesi lainan.

Yleensä pankit vaativat erittäin hyvät perusteet lainan myöntämiseksi ja esimerkiksi autoa varten lainaa voi olla vaikea saada matkalainasta puhumattakaan.

Pankkilaina on hitaampi vaihtoehto
Pankin kautta lainaaminen on hitaampaa, ja huomattavasti parempi ratkaisu onkin nykyisin joustava nettilaina.

Pankkien kautta on hankalaa saada pienempiä lainojaPankin kautta lainaaminen on hitaampaa

Pankit eivät myöskään myönnä pieniä pikavippejä vaan lainat ovat poikkeuksetta jopa 5000e joustoluottoja. Et siis voi saada pankista nopeasti muutaman satasen lainaa vaan he tyrkyttävät aina isompaa luottotiliä. Jos pankit myöntyvät esimerkiksi tonnin kulutusluottoon, niin sen saamisessakin kestää huomattavasti pidempään. Yleisesti ottaen pankin kautta lainaaminen on hitaampaa kuin netissä toimivilta rahoitusyhtiöiltä lainaaminen.

Rahoitusyhtiöiden ja vippifirmojen etuna on ehdottomasti niiden nopeus. Pienet pikalainat siirretään tilille jo muutamassa minuutissa lainahakemuksen jättämisestä.

Pikavippien hakemiseen ei tarvita myöskään mitään ihmeellisiä toimenpiteitä, eli sinun ei tarvitse soitella rahoitusyhtiölle ja selitettävä miksi tarvitset rahaa. Pikalainan hakemiseen riittää oikeastaan, että luottotietosi ovat kunnossa ja sinulla on verkkopankkitunnukset. Verkkopankkitunnuksilla kirjaudut palveluun, valitset haluamasi rahasumman ja rahat siirretään tilillesi alle puolessa tunnissa.

Rahoitusyhtiöt eivät itse asiassa ikinä kysy sinulta mihin käyttötarkoitukseen rahasi pistät. Voit siis hakea vaikka kymppitonnin lainaa, mikäli täytät rahoitusyhtiön asettamat ehdot. Isompien lainojen kohdallakin ehtona on ainoastaan säännölliset palkka- tai eläketulot, puhdas luottorekisteri ilman maksuhäiriömerkintöjä, verkkopankkitunnukset sekä henkilökohtainen matkapuhelinliittymä. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat lainasopimuksen sähköpostiisi, jonka jälkeen allekirjoitat sen verkkopankkitunnuksillasi. Yleensä saat rahat tilillesi heti, mutta joskus isompien summien kohdalla saattaa mennä päivä tai pari, että rahat ovat tililläsi. Tämäkin on silti huomattavasti nopeampi operaatio kuin pankissa vierailu ja papereiden täyttäminen.

  Vakuudettomat 5000 euron kulutusluotot

Rahoitusyhtiöltä voit saada joustavat lainaehdot

Rahoitusyhtiöillä voit myös itse vaikuttaa enemmän lainasi ehtoihin ja siihen kuinka suuren summan rahaa saat. Yleensä pankkien lainatarjous on pienempi kuin tarvitsemasi lainan määrä, sillä pankit haluavat minimoida omat riskinsä. Pankit myös itse määrittelevät laina-ajan pituuden ja he arvioivat laina-aikasi tulojesi perusteella. Tähän et voi itse vaikuttaa, vaan laina-aika on mitä on. Netissä toimivilta rahoitusyhtiöiltä voit puolestaan itse asettaa haluamasi rahasumman sadan euron tarkkuudella ja maksuaikaakin saat jopa viisitoista vuotta. Rahoitusyhtiöt antavat asiakkailleen vapaammat kädet lainaa hakiessa.

Rahoitusyhtiöiden huonompi puoli on kuitenkin se, että he perivät antamastaan lainasta suurempaa korkoa kuin pankit. Huolellisella lainavertailulla voit kuitenkin saada lainasi edullisemmin ja lähemmäksi pankkien tarjoamaa korkoprosenttia. Lainavertailu onkin netistä lainaamisen tärkein asia, eikä lainaa pidäkään ottaa ensimmäisestä vastaantulevasta rahoitusyhtiöstä.

Vertaislaina on usein pankkilainaa nopeampi ja parempi

Suomen markkinoille on tullut myös uusi lainamuoto, joka tunnetaan vertaislainana. Vertaislaina on rahan lainaamista yksityisten henkilöiden välillä, etkä ole siis tekemisissä pankkien tai rahoitusyhtiöiden kanssa. Joillakin vertaislainapalveluilla pääset itse vaikuttamaan myös lainasi korkoprosenttiin ja se tekee vertaislainaamisesta pankkiakin edullisemman lainamuodon. Vertaislainaaminen on toisaalta melko hidasta, sillä lainatarjoukset tulevat yksityisiltä ihmisiltä, joten saattaa mennä hyvinkin pitkään ennen kuin, joku sijoittaja tarttuu lainahakemukseesi. Vertaislainaaminen saattaa siis monesti olla hitaampaa kuin pankkien kanssa asioiminen. Vertaislainan saaminen riippuu erityisesti hakemasi lainasumman korkoprosentista.

Isommissa lainoissa, kuten asuntolainoissa ja remonttilainoissa, sinun kannattaa ehdottomasti kääntyä ensin oman pankkisi puoleen ja kysyä heiltä lainaa. Isot asuntolainat ovat aina edullisempia pankista haettuna ja pankit yleensä myös mielellään myöntävät isoja lainoja, sillä asuntolainan saamisen vakuutena toimii hankkimasi asunto.

Mikäli tarvitset rahaa nopeasti ja hakemasi summa on noin viisi tuhatta euroa, niin rahoitusyhtiö on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Tämän suuruisissa lainoissa eroa ei juurikaan tule normaaleihin pankkilainoihin verrattuna, varsinkaa, jos muistat vertailla lainasi huolellisesti eri rahoitusyhtiöiden välillä.

Samankaltaiset artikkelit