Mökkilainat: YleiskatsausMokkilainat

Mökkilainat ovat erinomainen tapa rahoittaa unelmiesi vapaa-ajan asunto. Ne tarjoavat sinulle mahdollisuuden saada lainaa mokkia varten ilman, että sinun tarvitsee sitoutua asuntolainaan. Mökkilainat ovat yleensä vakuudettomia lainoja, joten et tarvitse vakuuksia lainan saamiseksi. Voit hakea lainaa helposti ja saada rahoituksen nopeasti, jolloin voit aloittaa mökin hankinnan ilman viivästyksiä.

Kilpailuta mökkilaina

Kilpailuttamalla mökkilainan voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen koron ja lainaehdot. Lainan kilpailuttaminen on helppoa ja voit tehdä sen suoraan verkossa. Sinun tarvitsee vain täyttää hakemus ja me kilpailutamme lainan puolestasi useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken.

Mökkilainan hakeminen

Voit hakea mökkilainaa suoraan verkossa. Hakuprosessi on nopea ja helppo, ja saat lainapäätöksen usein jo samana päivänä. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään, joten voit huoletta tarkistaa, millaisen lainan voisit saada.

Kuinka paljon voin lainata?

Mökkilainan suuruus riippuu monista tekijöistä, kuten tuloistasi ja luottotiedoistasi. Yleensä voit hakea mökkilainaa jopa satoja tuhansia euroja. Lainan suuruus kannattaa mitoittaa oman talouden mukaan, jotta lainan takaisinmaksu ei muodostu liian raskaaksi.

Mökkilainan korko

Mökkilainan korko voi vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä. Korko määräytyy yleensä sen mukaan, kuinka suuren riskin lainanantaja näkee lainan myöntämisessä. Koron suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi hakijan tulot ja luottotiedot. Kilpailuttamalla lainan voit varmistaa, että saat mahdollisimman edullisen koron.

Mökkilainan hakuprosessi

Mökkilainan hakuprosessi alkaa yleensä siitä, että mietitään, kuinka paljon rahaa tarvitaan mokkilainaa ja miten se tullaan maksamaan takaisin. Tämä prosessi ei ole kuitenkaan aivan yksinkertainen ja on olemassa tiettyjä vaatimuksia, jotka täytyy täyttää ennen kuin mokkilainaa voidaan hakea.

Kuka voi hakea mökkilainaa?

Mökkihakemus on usein mahdollista jättää, jos sinulla on vakituinen työpaikka ja riittävästi tuloja. Vapaa-ajan asunnon hankintaan tarkoitettu laina, eli mokkilaina, on kuitenkin usein sidottu omiin taloudellisiin resursseihin ja luottokelpoisuuteen. Jokaisen lainanantajan kriteerit voivat vaihdella, joten on tärkeää tarkistaa nämä ennen lainan hakemista.

Kuinka paljon mökkilainaa voin hakea?

Mökkihakemus voi olla suuruudeltaan muutamasta tuhannesta eurosta jopa satoihin tuhansiin euroihin, riippuen muun muassa mokkin, vapaa-ajan asunnon kunnosta ja sijainnista. Vakuudetonta mokkilainaa on mahdollista hakea, mutta usein tällöin lainan korko on korkeampi kuin vakuudellisessa lainassa. Tämän vuoksi on tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja ja miettiä, mikä on itselle sopivin vaihtoehto.

Mökkihakemus ja mokkilainan hakuprosessi voivat tuntua monimutkaiselta, mutta avullamme voit löytää parhaan mahdollisen ratkaisun. On tärkeää muistaa, että lainaa ei kannata hakea enempää kuin on tarpeen, jotta lainan takaisinmaksu ei muodostu liian suureksi rasitteeksi taloudelle.

Mökkilainan takaisinmaksu

Mökkilainan takaisinmaksu on tärkeä osa lainan kokonaisuutta. On tärkeää ymmärtää, kuinka kuukausittainen lainanlyhennys vaikuttaa taloutesi kokonaisuuteen. Tässä käydään läpi esimerkki mökkilainan kuukausierästä ja annetaan vinkkejä siihen, kuinka sovittaa mökkilaina omaan budjettiisi sopivaksi.

Esimerkki mökkilainan kuukausierästä

Esimerkkilaskelmassa otetaan huomioon 100 000 euroa ilman vakuuksia. Lainan takaisinmaksuaika on 15 vuotta. Kuukausierä, joka sisältää sekä lainapääoman että koron, on noin 700 euroa. Tämä on vain esimerkki, sillä todellinen kuukausierä riippuu monista tekijöistä, kuten korkotasosta ja laina-ajasta.

Mökkilaina omaan budjettiin sopivaksi

Mikäli suunnittelet 25 000 euron lainaa mökkilainaksi, on tärkeää sovittaa laina omaan budjettiisi sopivaksi. Lainan takaisinmaksun tulee olla tasapainossa muiden menojen kanssa. Vapaa-ajan asunnon hankintaan liittyvät kulut, kuten vakuutukset, kunnossapito ja mahdolliset remontit, tulee myös ottaa huomioon.

Mökkilainan suuruus kannattaa mitoittaa niin, että se ei kuormita talouttasi liikaa. On tärkeää pitää mielessä, että mökki on lopulta vapaa-ajan viettopaikka, ei taloudellinen rasite. Jos suunnittelet 15 000 euron lainaa, on hyvä miettiä, kuinka suuri kuukausierä sopii budjettiisi.

Voit myös hakea kulutusluottoa 1000 euroa esimerkiksi mökin pienempiin hankintoihin tai remontteihin. Kulutusluotto on joustava ratkaisu, sillä sen takaisinmaksuaika on yleensä lyhyempi kuin asuntolainan.

Suunnitelmallisuus on avainasemassa, kun sovitat mökkilainaa budjettiisi. Ajoissa suunniteltu budjetti auttaa sinua pitämään taloutesi tasapainossa ja nauttimaan mökkilainan tuomista mahdollisuuksista ilman taloudellista stressiä. Ja jos suunnitelmissasi on häälainan ottaminen, on hyvä ottaa huomioon myös tämä merkittävä taloudellinen sitoumus.

  Tililuotto

Mökkilaina ilman vakuuksia: Onko se mahdollista?

Haluatko viettää loma-aikaa omassa mökissä, mutta et omista tarpeeksi rahaa ostaa sitä? Ei huolta, sillä mökkilaina ilman vakuuksia on mahdollinen vaihtoehto. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden hankkia vapaa-ajan asunnon ilman, että sinun tarvitsee asettaa vakuuksia lainan vakuudeksi.

Mökkilainan hakeminen ilman vakuuksia on prosessi, jossa sinun ei tarvitse asettaa omaisuuttasi vakuudeksi. Tämä tarkoittaa, että jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja ei voi ottaa omaisuuttasi haltuunsa lainan takaisinmaksun turvaamiseksi. Tämä tekee mökkilainasta ilman vakuuksia houkuttelevan vaihtoehdon monille ihmisille, jotka eivät halua riskeerata omaisuuttaan.

Kuitenkin, on tärkeää huomata, että vaikka mökkilaina ilman vakuuksia on mahdollista, se ei välttämättä ole paras vaihtoehto kaikille. Ilman vakuuksia myönnettävät lainat saattavat olla kalliimpia kuin vakuudelliset lainat, koska lainanantajalla on suurempi riski.

Jos haluat hakea lainaa ilman vakuuksia, on tärkeää, että vertailet eri lainatarjouksia löytääksesi itsellesi sopivimman. Tämä voi auttaa sinua säästämään rahaa pitkällä aikavälillä.

Vaihtoehtoisesti, jos tarvitset suuremman summan rahaa, voit harkita lainaa 30000 euroa. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos olet ostamassa kalliimpaa mökkiä tai jos tarvitset lisärahoitusta mökin remontointiin tai muuhun vapaa-ajan asuntoon liittyvään kuluihin.

Kaiken kaikkiaan, mökkilaina ilman vakuuksia on mahdollista ja se voi olla hyvä vaihtoehto, jos et halua tai pysty asettamaan vakuuksia. Kuitenkin, ennen kuin teet päätöksen, on tärkeää, että vertailet eri lainatarjouksia ja teet taloudellisesti järkevän päätöksen.

Mökkilainan kilpailuttaminen

Mökkilainan kilpailuttaminen on tehokas tapa löytää edullisin laina vapaa-ajan asunnon hankintaan. Kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että haet lainaa useammalta eri lainantarjoajalta ja vertailet saamiasi tarjouksia. Näin voit varmistaa, että saat parhaat mahdolliset ehdot mökkilainallesi.

Näin voit kilpailuttaa mökkilainan

Kilpailuttamisprosessi alkaa siitä, että määrität, kuinka suuren lainan tarvitset mökin hankintaan. Tämän jälkeen voit aloittaa lainatarjousten pyytämisen eri lainantarjoajilta. Muista, että lainatarjouksen pyytäminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Kun olet saanut tarjoukset, vertaile niitä huolellisesti. Kiinnitä huomiota erityisesti lainan korkoon ja muihin kuluihin, kuten tilinhoitopalkkioihin ja avausmaksuihin. Näiden perusteella voit laskea, mikä laina on kokonaiskustannuksiltaan edullisin.

On tärkeää tarkastella myös lainan ehtoja, kuten takaisinmaksuaikaa ja mahdollisuutta lyhennysvapaisiin kuukausiin. Nämä voivat vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin ja sopivuuteen omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Halvin mökkilaina löytyy kilpailuttamalla

Kilpailuttamisen avulla voit löytää halvimman mahdollisen mökkilainan. Muista, että lainan hinta ei ole ainoa tärkeä tekijä, vaan myös lainan ehdot ja joustavuus voivat olla ratkaisevia. Esimerkiksi mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin voi olla tärkeä ominaisuus, jos taloudellinen tilanteesi muuttuu yllättäen.

Mikäli tarvitset suuremman lainan, esimerkiksi 5000 euron lainan, voit tutustua tähän artikkeliin, joka käsittelee suurempien lainojen kilpailuttamista.

Mökkilainan hyödyt ja haitat

Mökkilainan hankkiminen on merkittävä päätös, joka tuo mukanaan sekä etuja että haasteita. Tarkastellaanpa näitä seikkoja.

Hyödyt:
 • Vapaa-ajan asunnon hankinta: Mökkilaina mahdollistaa vapaa-ajan asunnon hankinnan, joka voi toimia paitsi lomakohteena, myös sijoituskohteena.
 • Oma mökki: Omistus tuo mukanaan vapauden suunnitella ja toteuttaa mökin käyttöä ja ylläpitoa juuri niin kuin haluaa.
 • Sijoitus: Mökki voi olla myös hyvä sijoitus. Arvonnousu ja mahdollisuus vuokrata mökkiä voivat tuoda lisätuloja.
Haitat:
 • Kustannukset: Mökkilainan lisäksi tulee ottaa huomioon myös mökin ylläpitoon liittyvät kustannukset, kuten kiinteistövero, vakuutukset ja korjauskulut.
 • Laina-aika: Mökkilainan takaisinmaksuaika on usein pitkä, joka sitoo rahaa pitkäksi aikaa.
 • Arvon aleneminen: Vaikka mökki voi olla hyvä sijoitus, ei sen arvon nousu ole taattua. Esimerkiksi sijainnin tai markkinatilanteen muutokset voivat vaikuttaa mökin arvoon negatiivisesti.

Mökkilainan hankintaan liittyvät kulut on hyvä vertailla huolellisesti. Esimerkiksi pankkilainat saattavat tarjota kilpailukykyisen vaihtoehdon mökkilainalle. Toisaalta, jos mökin hankinta on ajankohtaista lähitulevaisuudessa, käyttöluotto saattaa olla joustavampi vaihtoehto rahoituksen järjestämiseen.

Mökkilainan hankinta on merkittävä päätös, joka vaatii huolellista suunnittelua ja harkintaa. On tärkeää ottaa huomioon sekä lainan hyödyt että haitat, jotta mökin hankinta olisi mahdollisimman sujuvaa ja nautittavaa.

  Yhdistä lainat

Mökkilainan turvavakuutus: Onko se tarpeellinen?

Mökkilainan turvavakuutus on teema, joka herättää paljon kysymyksiä. Onko se todella tarpeen? Mihin sitä tarvitaan? Mitä hyötyä siitä on? Tämä osio pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin ja auttaa sinua ymmärtämään, miksi mökkilainan turvavakuutus saattaa olla harkitsemisen arvoinen asia.

Miksi harkita turvavakuutusta?

Mökkilainan turvavakuutus on tärkeä osa lainanhoitoa. Se suojaa sinua ja perhettäsi odottamattoman taloudellisen rasituksen varalta, joka voi syntyä esimerkiksi sairauden, työttömyyden tai kuolemantapauksen seurauksena. Turvavakuutus takaa, että mökkinne pysyy turvassa ja että laina ei aiheuta ylimääräistä stressiä näissä tilanteissa.

Miten turvavakuutus toimii?

Mökkilainan turvavakuutus korvaa lainan kuukausittaiset maksut, jos et pysty niitä itse maksamaan. Esimerkiksi, jos menetät työpaikkasi tai joudut pitkälle sairauslomalle, vakuutus kattaa lainanlyhennykset. Näin sinun ei tarvitse murehtia siitä, että menetät mökkisi taloudellisen tilanteesi takia.

Onko turvavakuutus aina tarpeellinen?

Se riippuu tilanteestasi. Jos sinulla on vakaat tulot, hyvä terveydentila ja uskot, että pystyt hoitamaan lainanmaksun myös vaikeissa tilanteissa, turvavakuutus ei välttämättä ole tarpeen. Toisaalta, jos olet yksinhuoltaja, eläkeläinen tai itsenäinen ammatinharjoittaja, turvavakuutus voi olla erittäin hyödyllinen.

Mikä on paras tapa päättää?

Ennen kuin teet päätöksen turvavakuutuksesta, on hyvä tehdä hieman taustatutkimusta. Vertaile eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia, lue vakuutusehtoja huolellisesti ja mieti, kuinka paljon olet valmis maksamaan turvasta. Muista, että päätöksen tulee perustua omiin tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Lopulta, mökkilainan turvavakuutus on investointi omaan mielenrauhaasi. Se on tapa suojata itseäsi ja perhettäsi taloudelliselta stressiltä, joka voi syntyä odottamattomissa tilanteissa. Joten, jos arvostat turvallisuutta ja haluat varmistaa, että voit nauttia mökistäsi ilman huolia, turvavakuutus saattaa olla juuri se, mitä tarvitset.

Paljonko tarvitsen omia säästöjä mökin ostoon?

Mökin ostaminen on suuri investointi, joka vaatii yleensä omia säästöjä. Tämä määrä voi vaihdella suuresti riippuen mökin koosta, sijainnista ja kuntoon liittyvistä tekijöistä. Pääsääntöisesti omia säästöjä tulisi kuitenkin olla vähintään 15-20% mökin kauppahinnasta. Tämä tarkoittaa, että jos mökin hinta on esimerkiksi 100 000 euroa, sinulla tulisi olla omia säästöjä vähintään 15 000 – 20 000 euroa.

Mitä asioita mökin ostajan tulisi muistaa?

Mökin ostamiseen liittyy monia tärkeitä seikkoja, jotka on hyvä pitää mielessä. Tässä on muutamia keskeisiä pointteja:

 • Mökin sijainti: Mökin sijainti vaikuttaa suuresti sen arvoon ja käyttömukavuuteen. On tärkeää pohtia, haluatko mökin olevan lähellä palveluita vai erämaan rauhassa.
 • Mökin kunto: Mökin kunto on oleellinen tekijä, joka vaikuttaa sen hintaan ja tuleviin kustannuksiin. On suositeltavaa teettää ammattilaisella kuntotarkastus ennen ostopäätöksen tekemistä.
 • Rahoitus: Mökin ostaminen vaatii usein lainaa. On tärkeää selvittää etukäteen, kuinka suuren lainan voit saada ja millaisilla ehdoilla.
 • Vapaa-ajan asunnon ylläpitokustannukset: Mökin ylläpitokustannukset voivat olla merkittäviä. Muista ottaa huomioon esimerkiksi kiinteistövero, vakuutukset, sähkö- ja vesimaksut sekä mahdolliset korjaus- ja kunnostuskustannukset.

Mökkilainat eri pankeissa: Vertailu ja arviointi

Kun suunnittelet mökin hankintaa, rahoituksen järjestäminen on yksi tärkeimmistä asioista. Tässä vertailussa käymme läpi eri pankkien tarjoamia mökkilainoja, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen.

Mökkilainojen vertailu

 • OP
 • OP tarjoaa mökkilainoja, jotka soveltuvat niin uuden mökin hankintaan kuin olemassa olevan vapaa-ajan asunnon remontointiin. Lainan korko määräytyy asiakkaan henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen perusteella.

 • Nordea
 • Nordean mökkilainat ovat joustavia, ja niissä on mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausia. Nordean lainoissa on myös mahdollista hyödyntää korkokattoa, joka suojaa korkojen nousulta.

 • S-Pankki
 • S-Pankin mökkilainat ovat kilpailukykyisiä, ja ne tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden pitkiin laina-aikoihin. S-Pankki tarjoaa myös mahdollisuuden lainan lyhennysvapaaseen jaksoon.

On tärkeää huomioida, että mökkilainojen korot ja ehdot voivat vaihdella pankista toiseen. Siksi on suositeltavaa vertailla eri pankkien tarjouksia ennen lainasopimuksen tekemistä.

Mökkilainojen arviointi

Mökkilainojen arvioinnissa kannattaa kiinnittää huomiota paitsi lainan korkoon, myös muihin ehtoihin, kuten lyhennysvapaisiin jaksoihin ja laina-aikaan. On myös hyvä muistaa, että lainan korko ei ole ainoa kustannus, sillä mökin ylläpidosta aiheutuu myös muita kuluja.

  Korotonta Lainaa

On myös tärkeää miettiä, kuinka paljon lainaa tarvitset mökin hankintaan ja kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa kuukausittain. Näin voit varmistaa, että lainan takaisinmaksu ei rasita talouttasi liikaa.

Voit halutessasi tutustua myös venelainojen vertailuun samalla, kun selvität mökkilainavaihtoehtoja. Näin voit saada kattavamman kuvan vapaa-ajan rahoitusmahdollisuuksista.

Hyvät puolet

 • Mökkilaina mahdollistaa vapaa-ajan asunnon hankinnan ilman suurta alkupääomaa.
 • Lainan saa usein pitkällä maksuajalla, joka helpottaa kuukausittaista budjetointia.
 • Kilpailuttamalla mökkilainat, on mahdollista löytää edullinen laina.
 • Mökkilaina on usein vakuudellinen, mikä tekee lainan korosta edullisemman kuin vakuudettoman lainan.
 • Hyödyntämällä mökkilainaa, mökistä voi nauttia saman tien sen sijaan, että säästäisi hankintaan vuosia.

Huonot puolet

 • Mökkilaina sitoo rahaa pitkäksi aikaa, mikä voi rajoittaa taloudellista liikkumavaraa muissa asioissa.
 • Asunnon arvon laskiessa, on olemassa riski, että lainan määrä on suurempi kuin asunnon arvo.
 • Koron nousu voi nostaa lainan kuukausittaista maksuerää merkittävästi.
 • Vakuudellinen laina vaatii aina vakuuden, joka voi olla esimerkiksi omistusasunto tai muu kiinteistö.
 • Mökkilainaan liittyvät kulut, kuten lainan avausmaksu ja tilinhoitopalkkiot, voivat kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.

Mökkilainat: Yleiskatsaus

Usein kysytyt kysymykset

Miten haen mökkilainaa ja mitkä ovat vaatimukset hakijalle?

Mökkilainan hakeminen alkaa oman taloudellisen tilanteen kartoittamisesta. Lainanantajat tarkastelevat usein hakijan tuloja, velkoja, luottotietoja ja muita taloudellisia tietoja. Näiden tietojen perusteella lainanantaja päättää, onko hakija luottoa lainaksi. Hakija voi hakea mökkilainaa pankista tai muusta rahoituslaitoksesta. Hakemusprosessiin kuuluu yleensä lainahakemuksen täyttäminen, jossa kerrotaan haluttu lainasumma, takaisinmaksuaika, tulo- ja velkatiedot sekä muut tarvittavat tiedot. Hakemus lähetetään lainanantajalle, joka käsittelee sen ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä.Tärkeää on, että hakija on vähintään 18-vuotias, sillä alle 18-vuotiaat eivät voi ottaa lainaa. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Lisäksi hakijan tulee olla Suomen kansalainen tai hänellä tulee olla pysyvä oleskelulupa Suomessa. Hakijan tulee myös pystyä osoittamaan, että hänellä on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun.

Kuinka paljon voin hakea mökkilainaa ja voinko hakea sitä yhdessä puolison kanssa?

Mökkilainan suuruus riippuu useista tekijöistä, kuten tuloistasi, muista lainoistasi ja mökin hinnasta. On mahdollista hakea mökkilainaa yhdessä puolison kanssa, mikä saattaa parantaa lainansaantimahdollisuuksia ja mahdollistaa suuremman lainasumman.

Mitä vakuuksia tarvitsen mökkilainan saamiseksi ja voinko saada lainaa ilman vakuuksia?

Mökkilainan saamiseksi tarvitaan yleensä vakuuksia. Vakuuksia voivat olla esimerkiksi asunto, kiinteistö tai muu omaisuus, jolla on riittävä arvo. Vakuudeton mökkilaina on mahdollinen, mutta se on yleensä kalliimpi vaihtoehto korkojen ja muiden kulujen osalta. Lisäksi vakuudettoman lainan saaminen voi vaatia erityisen hyvää maksukykyä ja luottotietoja.

Miten mökkilainan korko määräytyy ja onko mahdollista saada lainaa alhaisella korolla?

Mökkilainan korko määräytyy useiden tekijöiden perusteella, kuten lainan määrä, laina-aika, asiakkaan maksukyky ja vakuudet. Pankit ja rahoituslaitokset arvioivat näitä tekijöitä lainahakemuksen yhteydessä ja määrittävät niiden perusteella lainan koron. Alhaisen koron saaminen on mahdollista, mutta se vaatii usein hyvää luottotietoa, riittäviä vakuuksia ja vakituisia tuloja. On myös hyvä muistaa, että korko ei ole ainoa lainan kustannus, vaan lainaan liittyy usein myös muita kuluja, kuten avausmaksuja ja tilinhoitopalkkioita. Vertailemalla eri lainantarjoajia voit löytää itsellesi edullisimman lainan.

Kuinka nopeasti saan päätöksen mökkilainahakemukseen ja milloin saan rahat tililleni?

Päätöksen mökkilainahakemukseen saat yleensä 1-3 pankkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä. Kun lainapäätös on myönteinen, rahat siirretään tilillesi mahdollisimman nopeasti, yleensä 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Miten voin vertailla eri lainapalveluiden tarjoamia mökkilainoja ja miksi lainojen vertailu on tärkeää?

Mökkilainojen vertailu on tärkeää, koska lainaehtojen, kuten korkojen, kulujen ja laina-ajan, vaihtelu voi olla suurta eri palveluntarjoajien välillä. Lainojen vertailu auttaa löytämään edullisimman ja omiin tarpeisiin parhaiten sopivan lainan. Lainojen vertailuun voit käyttää Kulutusluototlainaa.fi -sivustoa, joka kokoaa yhteen eri lainapalveluiden tarjoamat mökkilainat. Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan kokonaiskustannuksiin, joihin kuuluu sekä lainan korko että muut mahdolliset kulut. Myös laina-ajan pituus vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.

Samankaltaiset artikkelit