Kertalainat ja niiden ominaisuudetKertalainat

Kertalaina on eräs lainamuoto, joka on nimensä mukaisesti yhdellä kertaa nostettava laina. Kertalainaa voi hakea useimmiten ilman vakuuksia ja se on nopea tapa saada rahaa tilille. Lainan saaminen on helpompaa, jos sinulla on säännölliset tulot ja olet hoitanut raha-asiasi hyvin. Kertalainan suuruus voi olla jopa useita tuhansia euroja.

Kertalainan käyttötarkoitukset

Kertalainaa voi käyttää monenlaisiin tarkoituksiin. Se voi olla hyvä ratkaisu esimerkiksi yllättävien menojen kattamiseen, hankintojen rahoittamiseen tai vaikkapa matkustamiseen. Kertalainan avulla voit myös yhdistää useat pienet lainat yhdeksi selkeämmäksi kokonaisuudeksi. Muihin käyttölainoihin verrattuna kertalainaa voi hakea suuremman summan kerralla, joten se soveltuu hyvin myös suurempien hankintojen rahoittamiseen.

Kertalainan takaisinmaksu ja kulut

Kertalainan takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausittain sovittujen erien mukaan. Maksuaika voi olla jopa useita vuosia. Kertalainan todellinen vuosikorko määräytyy lainasumman, laina-ajan sekä lainan korkoprosentin perusteella. Kertalainan kulut koostuvat yleensä korosta, tilinhoitomaksusta ja mahdollisista muista kuluista. On tärkeää huomioida, että lainan kulut voivat vaihdella paljonkin eri lainantarjoajien välillä. Siksi lainan hankkimista suunniteltaessa kannattaa aina vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia. Lisätietoa kertalainoista ja niiden kuluista voit löytää esimerkiksi täältä.

Kertalainojen kilpailuttaminen

Miksi kertalainat kannattaa kilpailuttaa?

Kertalainat, eli yhdellä kertaa otettavat lainat, ovat yleisiä rahoitusmuotoja, jotka voivat auttaa sinua kattamaan odottamattomat menot tai toteuttamaan suurempia hankintoja. Kertalainojen kilpailuttaminen on tärkeää, koska se voi säästää sinulle merkittäviä summia rahaa. Kertalainojen korot ja muut ehdot saattavat vaihdella suuresti eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Kilpailuttamalla lainat, voit löytää edullisimman vaihtoehdon tarpeisiisi.

Löydä edullisin kertalaina

Edullisimman kertalainan löytäminen ei ole aina helppoa, mutta se on mahdollista. Ensimmäinen askel on ymmärtää, kuinka paljon rahaa tarvitset ja kuinka nopeasti voit maksaa lainan takaisin. Tämän jälkeen voit vertailla eri lainojen korkoja ja kuluja. Muista, että vakuudeton kertalaina on yleensä kalliimpi kuin vakuudellinen laina, mutta se on nopeampi ja helpompi hakea. Voit saada lainahakemuksen valmiiksi netistä ja rahat maksetaan tilillesi heti hyväksynnän jälkeen.

Pankit, jotka tarjoavat kertalainaa

 • Osakepankit: Nämä pankit tarjoavat usein kilpailukykyisiä korkoja ja joustavia maksuaikoja. Kuitenkin, ne saattavat vaatia vakuuksia tai takaajia.
 • Verkkopankit: Verkkopankit ovat hyvä vaihtoehto, jos haluat hakea lainaa nopeasti ja helposti. Ne tarjoavat yleensä vakuudettomia lainoja, joten sinun ei tarvitse antaa omaisuuttasi vakuudeksi.
 • Rahoitusyhtiöt: Rahoitusyhtiöt voivat tarjota kertalainoja, joissa on korkeammat korot, mutta ne voivat olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahaa nopeasti tai sinulla on heikko luottotieto.

Muista, että kun haet lainaa, on tärkeää lukea lainaehtoja huolellisesti ja ymmärtää, kuinka paljon laina maksaa kokonaisuudessaan.

Kertalainan hyödyt ja haitat

Kertalainalla on monia positiivisia ja negatiivisia puolia. Tämän tyyppisen lainan valinta riippuu yksilöllisistä tarpeistasi ja taloudellisesta tilanteestasi.

Kertalainojen positiiviset puolet

Kertalainan suurin etu on sen yksinkertaisuus. Lainahakemuksen tekeminen on nopea prosessi, joka voidaan yleensä tehdä netistä. Tämä tarkoittaa, että voit hakea lainaa milloin tahansa, missä tahansa. Kertalainan avulla voit saada tarvitsemasi rahasumman nopeasti ja tehokkaasti.

Toinen etu on, että kertalainan laina-aika on yleensä lyhyt. Tämä tarkoittaa, että laina voidaan maksaa takaisin nopeasti, jolloin lainan kokonaiskustannukset pysyvät alhaisina.

Kertalainan negatiiviset puolet

Kertalainan suurin haittapuoli on sen korkea korko. Kertalainat ovat yleensä kalliimpia kuin muut lainatyypit, ja tämä voi aiheuttaa taloudellista stressiä, jos lainaa ei pystytä maksamaan takaisin ajoissa.

  Rakennuslainat

Toinen negatiivinen puoli on, että kertalainan määrä on yleensä pieni. Tämä tarkoittaa, että kertalaina ei välttämättä riitä kattamaan suuria, odottamattomia kuluja.

Kertalainan hyödyt ja haitat

Kertalainan hyödyt ja haitat riippuvat suuresti lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta ja tarpeista. Jos tarvitset pienen summan rahaa nopeasti ja pystyt maksamaan lainan takaisin lyhyessä ajassa, kertalaina voi olla hyvä vaihtoehto. Toisaalta, jos tarvitset suuremman summan rahaa tai et pysty maksamaan lainaa takaisin nopeasti, kertalaina ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

On tärkeää huomata, että kertalainan käyttö ei ole ainoa vaihtoehto rahoituksen saamiseksi. Esimerkiksi, jos suunnittelet matkaa ja tarvitset rahoitusta, voit harkita matkalainaa kattamaan matkakustannuksesi. Matkalaina on erityinen lainatyyppi, joka on suunniteltu auttamaan sinua rahoittamaan matkasi. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset enemmän rahaa tai haluat jakaa lainan takaisinmaksun pidemmälle ajalle.

Vakuudellinen ja vakuudeton kertalaina – Mikä on ero?

Kertalainojen maailmassa erottuvat kaksi tärkeää käsitettä – vakuudellinen ja vakuudeton laina. Vakuudellinen kertalaina vaatii lainan takaisinmaksun turvaamiseksi jonkinlaisen vakuuden, kuten kiinteistön tai ajoneuvon. Tämä tarkoittaa, että mikäli lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi ottaa haltuunsa vakuudeksi asetetun omaisuuden.

Toisin kuin vakuudellinen laina, vakuudeton kertalaina ei vaadi minkäänlaista vakuutta. Tässä tapauksessa lainanantaja luottaa lainanottajan kykyyn maksaa laina takaisin. Vakuudeton laina on yleensä nopeampi ja helpompi saada, sillä lainahakemus käsitellään usein netissä ja lainapäätös saadaan yleensä nopeasti.

Kenelle voidaan myöntää vakuudetonta lainaa?

Vakuudetonta lainaa voidaan myöntää henkilölle, jolla on säännölliset tulot ja joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Lainanantaja arvioi hakijan luottokelpoisuuden ja maksukyvyn ennen lainan myöntämistä.

Vakuudettoman kertalainan käyttökohteet

Vakuudettoman kertalainan käyttökohteet ovat moninaiset. Se voi toimia esimerkiksi apuna yllättävissä menotilanteissa tai rahoituksena suuremmille hankinnoille. Yksi yleinen käyttökohde on remontti. Remonttilainan avulla voit toteuttaa suunnitellut parannukset kotiisi. Lisätietoa remonttilainoista löydät täältä.

Vakuudeton laina voi olla myös hyvä valinta esimerkiksi auton hankintaan. Autorahoituksen avulla saat uuden auton käyttöösi nopeasti ja vaivattomasti. Lisää tietoa autorahoituksista saat täältä.

Jos taas tarvitset lainaa useamman eri hankinnan rahoittamiseen, kannattaa tutustua lainavertailuun. Vertailemalla eri lainavaihtoehtoja voit löytää juuri sinulle sopivimman ratkaisun. Lainavertailusta löydät lisää tietoa täältä.

Kertalainan ja muiden lainamuotojen vertailu

Finanssimaailmassa on useita erilaisia lainamuotoja, joista kertalaina on yksi suosituimmista. Kuitenkin, ennen kuin päättää millaisen lainan haluaa ottaa, on tärkeää vertailla eri lainamuotoja ja niiden ominaisuuksia. Tässä vertailussa tarkastelemme kertalainaa, joustolainaa sekä tililuottoa.

Kertalaina vai joustolaina?

Kertalaina on kertaluontoinen laina, jonka laina-aika ja lainan määrä sovitaan etukäteen. Kertalainan etuna on sen selkeys: tiedät tarkalleen, kuinka paljon lainaat ja kuinka pitkäksi aikaa. Toisaalta, kertalainaa ei yleensä voi muuttaa tai lisätä laina-aikana.

Joustolaina taas on lainamuoto, jossa lainan määrä on joustava ja sitä voi nostaa tarpeen mukaan. Joustolaina tarjoaa enemmän joustavuutta kuin kertalaina, mutta sen kustannukset voivat olla korkeammat, koska lainan korko lasketaan nostetulle lainasummalle. Joustolainan ja kertalainan välillä valinta riippuu yksilöllisistä tarpeista ja taloudellisesta tilanteesta.

Kertaluotto osamaksusopimuksena

Kertaluotto on lainamuoto, jossa lainanottaja saa koko lainasumman kerralla ja maksaa sen takaisin sovitussa aikataulussa. Kertaluottoa voidaan käyttää osamaksusopimuksena, jolloin lainasumma jaetaan useampaan osaan ja maksetaan takaisin kuukausittain. Tämä voi helpottaa lainan takaisinmaksua ja tehdä siitä hallittavampaa. Kuitenkin, on tärkeää muistaa, että osamaksusopimuksen korot voivat kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.

  Luotto – vertaa luotot

Kertalainan ja tililuoton keskeisimmät erot

Kertalaina ja tililuotto ovat molemmat lainamuotoja, mutta niillä on joitakin keskeisiä eroja. Kertalainassa lainasumma, laina-aika ja korot sovitaan etukäteen, kun taas tililuotossa lainanottaja voi nostaa rahaa tililtä tarpeen mukaan ja maksaa korkoa vain nostetulle summalle.

Tililuotto tarjoaa joustavuutta, mutta sen korko on yleensä korkeampi kuin kertalainassa. Kertalaina taas on yksinkertainen ja ennakoitava lainamuoto, joka sopii parhaiten yksittäisiin, suurempiin hankintoihin.

On myös tärkeää huomata, että korkokattolainat saattavat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin riippumatta siitä, valitsetko kertalainan tai tililuoton. Korkokattolainan avulla voidaan rajoittaa lainan korkokuluja, mikä voi tehdä lainasta edullisemman pitkällä aikavälillä.

Muista, että lainan valinta riippuu aina yksilöllisistä tarpeistasi ja taloudellisesta tilanteestasi. Vertaile eri lainamuotoja ja niiden ominaisuuksia huolellisesti, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen.

Kertalainan korko ja muut kulut

Kun puhutaan kertalainasta, on tärkeää ymmärtää, että sen korko ja muut kulut voivat vaihdella suuresti riippuen lainanantajasta ja lainasummasta. Korko on yleensä suurempi kuin muiden lainamuotojen, koska se on yksittäinen laina, joka maksetaan takaisin yhdessä erässä.

Mikä on kertalainan korko?

Kertalainan korko on se prosenttiosuus lainasummasta, jonka lainanottaja maksaa lainanantajalle laina-ajan yli. Tämä korko voi vaihdella suuresti riippuen lainasummasta, laina-ajasta ja lainanantajasta. On tärkeää, että tutkit huolellisesti eri lainanantajien tarjoamat korot ennen lainan hakemista.

Millä korolla voisin saada lainaa?

Kertalainan korko riippuu monista tekijöistä, kuten lainan määrästä, lainan kestosta ja lainanantajan koroista. Esimerkiksi, jos haet lainaa 10000 euroa, korko voi olla erilainen kuin jos haet suurempaa lainaa. On tärkeää, että vertailet huolellisesti eri lainanantajien tarjoamia korkoja ja ehtoja ennen lainan hakemista.

Onko lainan hakeminen maksutonta?

Yleensä lainan hakeminen on maksutonta, mutta jotkut lainanantajat saattavat periä hakemusmaksun. Tämä maksu voi vaihdella lainanantajasta riippuen. Hakemusmaksun lisäksi lainanantaja saattaa periä muita kuluja, kuten avausmaksun tai tilinhoitomaksun. Jos haluat hakea lainaa 60000 euroa, on tärkeää, että tutkit huolellisesti kaikki lainan kulut ennen lainan hakemista.

Kertalainan nopea takaisinmaksu ja velkojen yhdistäminen

Voinko maksaa luoton takaisin nopeammalla aikataululla?

Kyllä, voit. Kertalainat tarjoavat joustavuutta maksuaikataulun suhteen. Vaikka laina-aika on yleensä määritelty etukäteen, monilla lainanantajilla on mahdollisuus maksaa laina takaisin nopeammin ilman lisäkuluja. Tämä tarkoittaa, että jos taloudellinen tilanteesi parantuu odotettua nopeammin, voit säästää rahaa korkomenoissa maksamalla lainan pois ennen sovittua eräpäivää.

Voiko kertalainalla yhdistää nykyisiä velkoja?

Kertalainat voivat olla tehokas väline velkojen yhdistämiseen. Jos sinulla on useita pienempiä velkoja, niiden yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi voi helpottaa taloudenhallintaa ja säästää kuluissa. Tämä johtuu siitä, että yhden lainan hallinnointi on usein helpompaa ja selkeämpää kuin useiden erilaisten lainojen. Lisäksi yhdistelylainan korko on usein pienempi kuin yksittäisten lainojen yhteiskorko. Kuitenkin, on tärkeää muistaa, että lainan yhdistäminen ei vähennä velkaa, vaan järjestää sen hallittavampaan muotoon.

Muistathan kuitenkin, että jokaisen lainan ehdot ja ominaisuudet voivat vaihdella, ja on tärkeää tehdä huolellista taustatutkimusta ennen lainan hakemista. Lisätietoa eri lainavaihtoehdoista ja niiden yhdistämismahdollisuuksista löydät sivustoltamme Lainaailmanvakuuksia.fi Kokemuksia.

Hyvät puolet

 • Kertalainat tarjoavat nopean ja joustavan rahoituskeinon.
 • Soveltuvat erityisesti äkillisiin ja yllättäviin menoihin.
 • Helppo hakea netissä, päätös saadaan usein saman tien.
 • Maksusuunnitelma on yleensä joustava, ja lainan takaisinmaksu voidaan sopia asiakkaan taloudelliseen tilanteeseen sopivaksi.
 • Lainasumma voi olla pieni, jolloin lainan kokonaiskustannukset eivät kasva liian suuriksi.
  Joustoluotto – vertaa joustoluotot

Huonot puolet

 • Korkokulut voivat olla korkeat, erityisesti jos laina-aika on pitkä.
 • Kertalainojen helppo saatavuus voi houkutella ottamaan lainaa harkitsematta.
 • Lainan takaisinmaksu voi muodostua haasteelliseksi, jos taloudellinen tilanne muuttuu yllättäen.
 • Joillakin lainantarjoajilla voi olla piilokuluja, kuten avausmaksuja tai laskutuslisää.
 • Jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa, seuraa siitä lisäkuluja ja maksuhäiriömerkintä.

Kertalainat ja niiden ominaisuudet

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on kertalainan suurin mahdollinen summa, jonka voin hakea?

Kertalainan suurin mahdollinen summa riippuu lainantarjoajasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta, mutta yleensä se voi olla jopa 60 000 euroa.

Miten kertalainojen korot ja kulut vertautuvat toisiinsa?

Kertalainojen korot ja kulut vaihtelevat lainayhtiöiden ja lainan määrän mukaan. Korot voivat olla kiinteitä tai vaihtelevia, ja ne määräytyvät usein lainanantajan riskiarvion perusteella. Kulut voivat sisältää järjestelypalkkion, tilinhoitomaksun tai muut hallinnolliset maksut. On tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä.

Voinko hakea kertalainaa yhteishakijan kanssa parantaakseni lainaehdot?

Kyllä, voit hakea kertalainaa yhteishakijan kanssa. Tämä voi parantaa lainaehdot, sillä yhteishakijan lisääminen lainahakemukseen usein parantaa lainan saantimahdollisuuksia ja voi myös alentaa lainan korkoa.

Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa kertalainan saantiin?

Maksuhäiriömerkintä voi merkittävästi vaikeuttaa kertalainan saantia. Useimmat lainantarjoajat tarkistavat hakijan luottotiedot ja maksuhäiriömerkintä saattaa johtaa lainahakemuksen hylkäämiseen. On kuitenkin joitakin lainantarjoajia, jotka voivat myöntää lainaa myös henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä. He kuitenkin yleensä vaativat tällöin usein esimerkiksi takaajan lainalle tai korkeampaa korkoa kompensoimaan suurempaa riskiä.

Millaisia vaatimuksia lainanantajat yleensä asettavat kertalainan hakijoille?

Lainanantajat asettavat useita vaatimuksia kertalainan hakijoille. Tyypillisesti hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, sillä alaikäisillä ei ole lainanottokykyä. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot, jotka osoittavat kyvyn maksaa laina takaisin. Hakijan luottotiedot tarkistetaan myös, ja maksuhäiriömerkinnät voivat estää lainan saamisen. Jotkut lainanantajat saattavat vaatia myös vakituisen osoitteen Suomessa. Hakijan taloudellinen tilanne arvioidaan kokonaisuudessaan, jotta voidaan varmistaa, että lainan takaisinmaksu ei aiheuta hakijalle kohtuutonta taloudellista rasitusta.

Mikä on tyypillinen takaisinmaksuaika kertalainalle?

Kertalainan tyypillinen takaisinmaksuaika vaihtelee yleensä 1-15 vuoden välillä riippuen lainan määrästä ja lainaajan taloudellisesta tilanteesta.

Miten voin vertailla eri lainantarjoajien kertalainoja?

Vertailu eri lainantarjoajien kertalainojen välillä kannattaa aloittaa tarkastelemalla lainojen korkoja, maksuaikoja ja muita lainaehtoja. On tärkeää huomioida, että edullisin korko ei välttämättä tarkoita edullisinta lainaa, sillä lainan kokonaiskustannukseen vaikuttavat myös muut kulut, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut. Lisäksi on hyvä miettiä, kuinka nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin, sillä maksuajan pituus vaikuttaa lainan kokonaiskustannukseen. Lopuksi, muista aina lukea lainaehtojen pieni präntti huolellisesti.

Onko mahdollista saada kertalainaa ilman vakuuksia tai takaajia?

Kyllä, on mahdollista saada kertalainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Monet lainantarjoajat tarjoavat vakuudettomia lainoja, jotka perustuvat hakijan luottokelpoisuuteen.

Voinko maksaa kertalainan takaisin nopeammin, jos taloudellinen tilanteeni parantuu?

Kyllä, voit maksaa kertalainan takaisin nopeammin, jos taloudellinen tilanteesi parantuu. Tämä voi auttaa säästämään korkokuluissa. On kuitenkin tärkeää tarkistaa lainasopimuksesta, sisältääkö se mahdollisia lisämaksuja tai sanktioita ennenaikaisesta takaisinmaksusta.

Mikä ero on kertalainalla ja jatkuvalla luotolla?

Kertalaina on laina, joka myönnetään yhdellä kertaa ja maksetaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Kertalainan summa, korot ja maksuaika sovitaan ennalta. Jatkuvalla luotolla tarkoitetaan luottoa, josta voi nostaa rahaa tarpeen mukaan aina luottorajaan asti. Jatkuva luotto on siis joustavampi, sillä voit itse päättää kuinka paljon lainaa nostat ja milloin. Korko lasketaan vain nostetulle summalle.

Samankaltaiset artikkelit