Yrityslainat: Käyttötarkoitukset ja hyödytYrityslainat

Yrityslainat ovat rahoitusmuoto, joka auttaa yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa, olipa kyse sitten kasvusta, investoinneista tai liiketoiminnan kehittämisestä. Yrityslainojen avulla yritykset voivat hankkia tarvitsemansa pääoman ilman tarvetta myydä osakkeita tai hankkia muita vakuuksia. Yrityslaina on erittäin joustava rahoitusmuoto, joka voidaan räätälöidä yrityksen tarpeiden mukaan. Lainan voi saada jopa ilman vakuuksia, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille yrittäjille.

Yrityslainan saaminen on usein nopeampi ja yksinkertaisempi prosessi kuin esimerkiksi pankkilainan hankkiminen. Yrityslainaa voi hakea verkkopalvelumme kautta, jolloin päätös lainan myöntämisestä saadaan usein saman päivän aikana. Tämä tarkoittaa, että rahoitus on yrityksen käytössä nopeasti, jolloin se voi hyödyntää markkinoiden mahdollisuuksia ilman viivästyksiä.

Yrityslainat ovat myös hyvä keino yrityksen kassavirran hallintaan. Ne mahdollistavat suurempien investointien tekemisen ilman, että yrityksen kassavirta kärsii. Yrityslainan avulla yritys voi esimerkiksi investoida uusiin tuotteisiin, laajentaa toimintaansa tai parantaa tuotantoprosessejaan.

Yrityslainat ovat myös usein edullinen tapa rahoittaa yrityksen toimintaa. Lainan korko on usein alhainen ja laina-aika voidaan sopia yrityksen tarpeiden mukaan. Yrityslainan takaisinmaksuaika voi olla jopa useita vuosia, jolloin yritys voi suunnitella talouttaan pitkällä tähtäimellä.

Yrityslainan hakijan profiili: Kenelle yrityslainat on suunnattu?

Yrityslainat on suunnattu kaikenkokoisille yrityksille, olipa kyseessä sitten pieni yhden hengen yritys tai suuri konserni. Yrityslainan voi hakea yritys, joka tarvitsee rahoitusta esimerkiksi investointeihin, kasvuun tai liiketoiminnan kehittämiseen. Yrityslainaa voivat hakea niin uudet kuin vanhat yritykset, ja lainan saaminen ei edellytä vakuuksia.

Yrityslainaa hakevan yrityksen tulee olla rekisteröity Suomessa ja sillä tulee olla voimassa oleva Y-tunnus. Lisäksi yrityksen tulee olla taloudellisesti terve ja sen tulee pystyä osoittamaan, että sillä on kyky maksaa laina takaisin sovitussa ajassa.

Yrityslainaa hakevan yrityksen ei tarvitse olla tietyn toimialan yritys. Yrityslainaa voi hakea esimerkiksi kaupan alalla toimiva yritys, palvelualan yritys tai teollisuusyritys. Yrityslainaa voi hakea myös esimerkiksi start-up -yritys, joka tarvitsee rahoitusta liiketoimintansa käynnistämiseen.

Yrityslainaa hakevan yrityksen tulee olla valmis tekemään investointeja ja kehittämään liiketoimintaansa. Yrityslaina on hyvä vaihtoehto yritykselle, joka haluaa kasvaa, kehittyä ja menestyä.

Lainaa 3500 euroa voidaan hakea esimerkiksi yrityksen alkuvaiheen kuluihin tai vaikkapa laiteinvestointeihin. Yrityslainojen avulla yritykset voivat hakea rahoitusta monenlaisiin tarpeisiin. Erilaisista lainavaihtoehdoista voi lukea lisää sivustomme vuokravakuuslainat -osiossa.

Yrityslainan hakuprosessi

Yrityslainan hakeminen on prosessi, joka voi olla sekä jännittävä että haastava. On tärkeää tietää, mitä odottaa ja kuinka valmistautua, jotta saat yrityksellesi tarvitsemasi rahoituksen. Tässä on askel askeleelta opas yrityslainan hakemiseen.

Yrityslainan hakeminen: Askel askeleelta

 1. Arvioi tarpeesi: Määritä, kuinka paljon rahoitusta yrityksesi tarvitsee ja mihin tarkoitukseen.
 2. Tutki lainavaihtoehtoja: Selvitä millaisia lainavaihtoehtoja on tarjolla. Vakuudeton yrityslaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos yritykselläsi ei ole vakuuksia.
 3. Hae lainaa: Täytä lainahakemus huolellisesti ja lähetä se valitsemallesi lainanantajalle.

Tarvittavat dokumentit yrityslainan hakemiseen

 • Yrityksen taloudelliset tiedot: Tarvitset yrityksesi viimeisimmät tilinpäätökset ja tuloslaskelman.
 • Yrityksen liiketoimintasuunnitelma: Tämä dokumentti on tärkeä, sillä se näyttää lainanantajalle, kuinka aiot käyttää lainan ja kuinka aiot maksaa sen takaisin.
 • Henkilökohtaiset taloudelliset tiedot: Lainanantaja saattaa pyytää myös henkilökohtaisia taloudellisia tietojasi, erityisesti jos haet vakuudetonta yrityslainaa.

Yrityslainan saaminen tilille: Kuinka nopeasti se on mahdollista?

Yrityslainan saaminen tilille riippuu monista tekijöistä, kuten valitsemastasi lainanantajasta ja siitä, kuinka nopeasti täytät ja lähetät vaaditut dokumentit. Joissakin tapauksissa saat lainan tilille jopa heti, mutta tyypillisesti prosessi kestää muutaman päivän tai viikon.

On tärkeää, että tutkit huolellisesti kaikki lainavaihtoehdot ja valitset sen, joka parhaiten vastaa yrityksesi tarpeita. Jos olet harkinnut lainan hakemista yhteishakijan kanssa, täältä löydät lisätietoa aiheesta.

Muista, että yrityslainan hakeminen on merkittävä päätös, joka voi vaikuttaa yrityksesi tulevaisuuteen. Siksi on tärkeää, että teet sen harkiten ja asiantuntevasti.

Yrityslainan ehdot ja kustannukset

Yrityslainan korko: Mikä vaikuttaa korkotasoon?

  Pikavippi 18v

Yrityslainan koron määräytymiseen vaikuttavat useat tekijät. Yksi merkittävä tekijä on markkinakorko, joka heijastaa talouden yleistä tilaa. Lisäksi lainanantajan riskiarvio lainanottajasta vaikuttaa korkoon. Jos lainanottajaa pidetään suurena riskinä, on korko korkeampi. Toisaalta, jos lainanottajan arvioidaan pystyvän maksamaan laina takaisin ajallaan ja ilman ongelmia, on korko matalampi.

Yrityslainan takaisinmaksu: Maksuajan merkitys

Maksuaika on yksi tärkeimmistä yrityslainan ehdoista. Lyhyt maksuaika tarkoittaa suurempia kuukausieriä, mutta toisaalta laina tulee maksettua nopeammin ja kokonaiskustannukset jäävät pienemmiksi. Pitkä maksuaika puolestaan pienentää kuukausieriä, mutta laina-aika pitenee ja kokonaiskustannukset kasvavat. Maksuajan pituus kannattaa valita huolellisesti, ottaen huomioon yrityksen maksukyky ja taloudellinen tilanne.

Yrityslainan kustannukset: Mitä pitää ottaa huomioon?

Yrityslainan kustannukset koostuvat useista eri tekijöistä. Lainan korko on tietysti merkittävin kustannus, mutta lisäksi tulee ottaa huomioon mahdolliset lainan avaus- ja hallinnointimaksut sekä muut kulut. Näin saadaan selville lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset prosentteina lainasummasta. Lisäksi on tärkeää ymmärtää, että yrityslainan ehdot voivat vaihdella lainantarjoajien välillä.

Kun pohdit yrityksesi lainavaihtoehtoja, lainasumman suuruus on yksi tärkeä tekijä. Esimerkiksi jos tarvitset lainaa 3000 euroa, kannattaa vertailla eri lainatarjoajien ehtoja ja kustannuksia, jotta löydät parhaiten yrityksesi tarpeisiin soveltuvan lainan.

Vakuudet yrityslainassa

Yrityslainan saaminen vaatii usein vakuuksia. Nämä voivat olla esimerkiksi yrityksen omistamia kiinteistöjä, arvopapereita tai muita varallisuuseriä. Vakuudet toimivat lainanantajan turvana siinä tapauksessa, että lainanottaja ei pystykään maksamaan lainaa takaisin. Vakuudellisen yrityslainan etuna on usein edullisempi korko verrattuna vakuudettomaan lainaan, sillä lainanantajan riski on pienempi.

Vakuudellinen yrityslaina: Mitä vakuuksia tarvitaan?

Vakuudellisen yrityslainan saamiseksi tarvitaan vakuuksia, jotka voivat olla esimerkiksi yrityksen omistamia kiinteistöjä, arvopapereita tai muita varallisuuseriä. Vakuudellisen yrityslainan etuna on usein edullisempi korko verrattuna vakuudettomaan lainaan, sillä lainanantajan riski on pienempi.

Esimerkiksi Lainaa 30000 -sivulla annetaan lisätietoa vakuudellisista lainoista ja niiden edellytyksistä.

Vakuudeton yrityslaina: Millaisille yrityksille se sopii?

Vakuudeton yrityslaina on vaihtoehto yrityksille, jotka eivät halua tai pysty asettamaan vakuuksia. Tällainen laina sopii erityisesti uusille, nopeasti kasvaville yrityksille, jotka tarvitsevat rahoitusta esimerkiksi investointeihin, mutta joilla ei vielä ole suurta määrää vakuuksiksi kelpaavaa omaisuutta.

Lisätietoa vakuudettomista lainoista ja niiden edellytyksistä löytyy Lainaa ilman vakuuksia -sivulta.

Yrityslainojen vertailu ja kilpailutus

Yrityslainojen vertailun merkitys on suuri, sillä se voi säästää yritykselle merkittäviä summia rahaa. Vertailun avulla voidaan löytää yrityksen tarpeisiin parhaiten sopiva lainaratkaisu. Yrityslainojen vertailussa tulee ottaa huomioon muun muassa lainan aika, korko ja muut lainaehtot. Tämä voi vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin.

Vertailun avulla voidaan myös välttää epäedulliset lainasopimukset. Jos yritys ei vertaile lainoja, se saattaa päätyä ottamaan lainan, joka on kalliimpi kuin muut tarjolla olevat vaihtoehdot. Siksi on tärkeää, että yritykset vertailevat lainoja huolellisesti ennen päätöksentekoa.

Yrityslainojen kilpailutus: Miten se toimii? Kilpailutus tarkoittaa sitä, että yritys hakee lainatarjouksia useilta eri lainanantajilta. Tämä antaa yritykselle mahdollisuuden valita edullisin ja parhaiten omiin tarpeisiin sopiva lainaratkaisu. Kilpailutusprosessi voi olla aikaa vievää, mutta se on usein vaivan arvoista.

Kilpailutuksessa yritys laatii lainahakemuksen, joka lähetetään useille eri lainanantajille. Lainanantajat tekevät hakemuksen perusteella oman lainatarjouksensa, jotka yritys voi sitten vertailla. Näin yritys voi varmistaa, että se saa parhaan mahdollisen lainan.

Yrityslainojen vertailu ja kilpailutus ovat siis tärkeitä työkaluja yrityksen talouden hallinnassa. Ne antavat yritykselle mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja valita itselleen parhaiten sopiva lainaratkaisu.

Yrityslaina eri yritysmuodoille

Yrityslainojen saaminen on tärkeä osa yrityksen rahoitusta, ja se voi olla mahdollista eri yritysmuodoille. Seuraavaksi käsittelemme yrityslainaa toiminimelle ja yrityslainaa osakeyhtiölle.

Yrityslaina toiminimelle: Onko se mahdollista?

Toiminimelle yrityslainan saaminen voi olla hieman haastavaa, sillä moni luotonantaja vaatii tietynlaista liiketoiminnan kokoa ja liikevaihtoa lainan myöntämiseksi. Kuitenkin, se ei ole mahdotonta. Tärkeää on, että toiminimi on kannattava, sillä laina-aika ja lainan takaisinmaksu perustuvat liiketoiminnan tuloksiin. Tämä on otettava huomioon lainaa hakiessa.

  Kulutusluotto opiskelijalle

Esimerkiksi kulutusluotto 1000 euroa voi olla sopiva ratkaisu pienemmälle toiminimelle, joka tarvitsee rahoitusta esimerkiksi uuden laitteen hankintaan tai varaston täydentämiseen.

Yrityslaina osakeyhtiölle: Mitä pitää ottaa huomioon?

Osakeyhtiölle yrityslainan saaminen on tavallisesti helpompaa kuin toiminimelle, sillä osakeyhtiössä riski jakautuu useamman osakkaan kesken. Lainanantajat katsovat myös suopeammin osakeyhtiön muodollista rakennetta ja sääntöjä.

Kuitenkin, on tärkeää ottaa huomioon, että osakeyhtiön lainan takaisinmaksu perustuu yrityksen tuloksiin. Tämä tarkoittaa, että yrityksen tulisi olla kannattava, jotta laina saadaan maksettua takaisin sovitussa aikataulussa. Yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät vaikuttavat myös lainan korkoon ja muihin ehtoihin.

Esimerkiksi korkokattolainat voivat olla hyvä vaihtoehto osakeyhtiölle, joka etsii edullista rahoitusta esimerkiksi investointeihin tai laajentamiseen.

Yrityslainan saaminen toiminimelle tai osakeyhtiölle ei ole aina helppoa, mutta se on mahdollista. Tärkeintä on ymmärtää, miten laina-aika, korot ja muut ehdot vaikuttavat lainan takaisinmaksuun ja yrityksen taloudelliseen tilanteeseen.

Yrityslaina eri hankintoihin

Yrityslaina päivittäisiin hankintoihin ja investointeihin on keskeinen osa yrityksen taloudellista suunnittelua. Se mahdollistaa liiketoiminnan laajentamisen ja kehittämisen, ja sitä voidaan käyttää monenlaisten hankintojen rahoittamiseen, kuten laitteiden hankintaan, henkilöstön palkkaamiseen tai markkinointiin.

Yrityslaina päivittäisiin hankintoihin

Päivittäiset hankinnat ovat olennainen osa yrityksen toimintaa, ja niiden rahoittamiseen voidaan käyttää yrityslainaa. Tällaisia hankintoja voivat olla esimerkiksi tarvittavat toimistotarvikkeet, tietokoneohjelmistot tai vaikkapa uuden henkilöstön palkkaaminen. Laina-aika päivittäisiin hankintoihin on usein lyhyempi kuin investointeihin, sillä ne ovat yleensä pienempiä ja niiden hyödyt realisoituvat nopeammin.

Yrityslaina investointeihin: Miten se toimii?

Investointeihin tarkoitettu yrityslaina on suunniteltu suurempien hankintojen rahoittamiseen. Näitä voivat olla esimerkiksi uusien laitteiden hankinta, toimitilojen laajentaminen tai uusien markkina-alueiden valloittaminen. Investointilainan laina-aika on yleensä pidempi, sillä suuremmat investoinnit vaativat enemmän aikaa tuottaakseen halutut tulokset.

Yrityslaina investointeihin myönnetään usein vakaan liiketoimintasuunnitelman ja realistisen takaisinmaksusuunnitelman perusteella. Nämä ovat tärkeitä tekijöitä lainan myöntämisessä, sillä ne osoittavat yrityksen kyvyn hoitaa lainan takaisinmaksu.

Yrityslainan hakeminen on nykyään helppoa ja nopeaa. Useat rahoituslaitokset ja pankit tarjoavat verkkopalveluita, joissa lainahakemuksen voi täyttää ja lähettää milloin tahansa.

Yrityslainan hakeminen vaatii kuitenkin huolellista suunnittelua ja valmistautumista. On tärkeää ymmärtää, mihin lainaa ollaan hakemassa, kuinka paljon sitä tarvitaan ja miten laina tullaan maksamaan takaisin.

Yrityslainan hakeminen on merkittävä päätös, joka voi vaikuttaa yrityksen taloudelliseen tilanteeseen pitkällä aikavälillä. Siksi onkin tärkeää tehdä huolellista taustatyötä ja harkita eri vaihtoehtoja ennen lainan hakemista.

Yrityslainan riskit: Mitä pitää ottaa huomioon?

Yrityslainan hankkiminen on merkittävä päätös, joka voi joko tukea yrityksen kasvua tai johtaa taloudellisiin vaikeuksiin. Tämän vuoksi on tärkeää tunnistaa ja ymmärtää yrityslainaan liittyvät riskit.

 • Korkeat korot: Yrityslainan korot voivat olla korkeita, erityisesti jos yrityksen luottoluokitus on heikko. Tämä voi johtaa suuriin lainanhoitokuluihin ja vaikeuttaa lainan takaisinmaksua.
 • Lainan takaisinmaksu: Yrityksen tulee pystyä maksamaan laina takaisin sovitun laina-ajan kuluessa. Jos yritys ei pysty täyttämään velvoitteitaan, se voi joutua taloudellisiin vaikeuksiin tai jopa konkurssiin.
 • Vakuudet: Useimmat yrityslainat vaativat vakuuksia. Jos yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi ottaa haltuunsa vakuudet.

Yrityslainan riskien hallinta: Miten se on mahdollista?

Yrityslainan riskien hallinta on välttämätöntä yrityksen taloudellisen vakauden säilyttämiseksi. Seuraavassa muutamia keinoja, joilla voit hallita yrityslainan riskejä:

 1. Tee realistinen liiketoimintasuunnitelma: Hyvin suunniteltu liiketoimintasuunnitelma auttaa ymmärtämään, kuinka paljon lainaa yritys todella tarvitsee ja kuinka se aikoo maksaa lainan takaisin.
 2. Vertaile lainatarjouksia: Eri lainanantajat tarjoavat erilaisia korkoja ja ehtoja. Vertailemalla eri tarjouksia voit löytää parhaiten yrityksesi tarpeisiin sopivan lainan.
 3. Varaudu taloudellisiin vaikeuksiin: Yrityksen tulisi aina varautua mahdollisiin taloudellisiin vaikeuksiin esimerkiksi säästämällä rahaa tai vakuuttamalla liiketoimintansa.

Jos yrityksesi harkitsee 8000 euron lainaa, on tärkeää ottaa huomioon edellä mainitut yrityslainan riskit ja niiden hallinta. Näin voit tehdä perustellun päätöksen ja välttää mahdolliset taloudelliset riskit.

  Häälainat

Yrityslainat: Hyvät puolet

 • Tarjoaa yrityksille mahdollisuuden investoida ja kasvaa.
 • Yritys voi säilyttää omistajuuden eikä tarvitse hakea ulkopuolisia sijoittajia.
 • Mahdollisuus neuvotella lainaehdoista ja -korosta.
 • Voi olla hyvä vaihtoehto, jos yritys ei pysty saamaan rahoitusta muualta.
 • Yrityslaina voi auttaa yritystä parantamaan tai säilyttämään likviditeettinsä.

Yrityslainat: Huonot puolet

 • Riski velkaantua liikaa, jos yrityksen talous ei kehity odotetusti.
 • Korkokulut ja muut lainanhoitokulut voivat olla suuret.
 • Yrityslainan saaminen vaatii usein vakuuksia.
 • Yrityksen taloudellista tilannetta ja sen kehitystä seurataan tarkasti.
 • Yrityslaina voi lisätä yrityksen taloudellista riskiä.

Yrityslainat: Käyttötarkoitukset ja hyödyt

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on yrityslainan korko ja miten se määritellään?

Yrityslainan korko on hinta, jonka yritys maksaa lainanantajalle lainan käytöstä. Se määritellään prosenttiosuutena lainan pääomasta, ja siihen vaikuttavat monet tekijät, kuten yrityksen luottokelpoisuus, lainan määrä ja lainan takaisinmaksuaika. Koron määrä vaihtelee pankista ja rahoituslaitoksesta toiseen, ja se voi olla kiinteä tai vaihteleva. Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihteleva korko voi muuttua markkinakorkojen mukaan.

Kuinka paljon yrityslainaa yritys voi saada ilman vakuuksia?

Yrityslainan saaminen ilman vakuuksia riippuu monista tekijöistä, kuten yrityksen taloudellisesta tilanteesta, liiketoimintasuunnitelmasta ja lainan tarjoajasta. Joissakin tapauksissa yritykset voivat saada jopa 100 000 euroa tai enemmänkin lainaa ilman vakuuksia. On kuitenkin tärkeää huomata, että vakuudettomat lainat voivat sisältää korkeamman koron tai tiukemmat ehdot.

Millaisia tietoja tarvitaan yrityslainahakemuksen täyttämiseen?

Yrityslainahakemuksen täyttämiseen tarvitaan useita tietoja. Tarvittavat tiedot voivat vaihdella lainantarjoajasta riippuen, mutta yleisesti ottaen tarvitaan seuraavat tiedot: yrityksen nimi, y-tunnus, toimiala, yritysmuoto, perustamisvuosi, liikevaihto, tulostiedot sekä tiedot yrityksen omistajista ja päätöksentekijöistä. Lisäksi tarvitaan usein tietoa yrityksen taloudellisesta tilanteesta, kuten taseesta, tuloslaskelmasta ja rahoitustilanteesta. Hakemukseen tulee myös yleensä liittää suunnitelma siitä, mihin lainaa aiotaan käyttää sekä suunnitelma lainan takaisinmaksusta. Joissakin tapauksissa lainanantaja saattaa pyytää myös muita yrityksen talouteen liittyviä dokumentteja tai tietoja.

Miten yrityslainan hakuprosessi etenee ja kuinka nopeasti lainapäätös saadaan?

Yrityslainan hakuprosessi alkaa yleensä lainahakemuksen täyttämisellä, jossa yrityksen taloudellisia tietoja, kuten liikevaihtoa, tulosta ja omavaraisuusastetta, pyydetään. Hakemuksen jättämisen jälkeen lainantarjoaja käsittelee sen ja tekee luottopäätöksen. Jos päätös on myönteinen, yritys saa lainasopimuksen allekirjoitettavaksi. Kun sopimus on allekirjoitettu, laina maksetaan yrityksen tilille. Hakuprosessin kesto vaihtelee lainantarjoajasta riippuen, mutta usein päätös saadaan muutaman päivän kuluessa. Nopeimmillaan päätös voi tulla jopa saman päivän aikana.

Mitä eroa on vakuudellisella ja vakuudettomalla yrityslainalla?

Vakuudellinen yrityslaina vaatii lainanottajalta vakuuden, kuten kiinteistön tai muun arvokkaan omaisuuden, joka lainanantaja voi tarvittaessa realisoida lainan takaisinmaksun turvaamiseksi. Vakuudettomassa yrityslainassa tällaista vakuutta ei vaadita, mutta lainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisessa lainassa. Tämä johtuu siitä, että lainanantajan riski on suurempi, kun lainalla ei ole vakuuksia.

Miten yrityslainan takaisinmaksuaika määräytyy ja voiko lainan maksaa takaisin aikaisemmin?

Yrityslainan takaisinmaksuaika määräytyy yleensä lainasopimuksen ehtojen mukaan. Lainanantaja ja lainanottaja sopivat yhdessä takaisinmaksuajan pituudesta ja se voi vaihdella muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin. Yleensä mitä suurempi lainasumma, sitä pidempi on myös takaisinmaksuaika. Lainan voi yleensä maksaa takaisin aikaisemmin, mutta tähän saattaa liittyä ylimääräisiä kuluja tai sanktioita, jotka on määritelty lainasopimuksessa. On tärkeää lukea lainasopimus huolellisesti läpi ja tarvittaessa konsultoida asiantuntijaa ennen lainan ottamista.

Tarvitseeko yrityslainaa hakeva yritys olla tietyn kokoinen tai toimialaltaan tietynlainen?

Ei, yrityslainaa hakevan yrityksen ei tarvitse olla tietyn kokoinen tai toimialaltaan tietynlainen. Lainaehdot ja -vaatimukset saattavat kuitenkin vaihdella eri lainantarjoajien välillä.

Onko yrityslainan hakeminen maksutonta ja mitä kuluja lainasta mahdollisesti aiheutuu?

Yrityslainan hakeminen on usein maksutonta, mutta lainasta aiheutuu kuluja, jotka vaihtelevat lainanantajasta ja lainasummasta riippuen. Yleisimpiä kuluja ovat korkokulut, toimitusmaksut ja mahdolliset järjestelypalkkiot. Lisäksi, jos lainaa ei makseta takaisin sovitussa aikataulussa, seurauksena voi olla viivästyskorkoja ja muita perintäkuluja.

Samankaltaiset artikkelit